De flyttade hit 1997 efter att ha bott i Stockholm. Då hade varit tillsammans i sju år.
– Vi träffades på Ritz Paradise, en klubb som låg vid Medborgarplatsen, och Anders övertalade mig att följa med hem. Och sedan den dagen har vi varit ihop, berättar Tim.
Eller ja, nästan i alla fall. Efter att de träffats i en vecka fick Tim kalla fötter och smög iväg medan Anders sov och tänkte ta tunnelbanan bort från en begynnande relation. Men tunnelbanan hade inte börjat gå, och Tim hade inga pengar med sig. Så det blev till att lomma tillbaka till Anders lägenhet och krypa ner i sängen igen. Men på väg tillbaka från Mariatorgets tunnelbanestation hade han bestämt sig.
– Jag bestämde mig för att vara ärlig mot mig själv, och Anders. Om det skulle bli något skulle det vara riktigt och ärligt. Och vi skulle satsa på förhållandet. Sedan den dagen har det varit full ärlighet som gällt.
– Och vi har SL att tacka för att vi är tillsammans, lägger Anders till.
1995 ingick de partnerskap och i maj i år gifte de sig på Haga Slott utanför Enköping inför tjugofem gäster.
– Vi bestämde oss i januari, under semestern i Sydafrika, för att vi skulle gifta oss. Vi har länge pratat om att göra det, och nu efter kände vi att det var dags, säger Anders.
Nyckeln till varför de lyckats hålla ihop så länge tror de ligger i att de har roligt ihop, att de pratar mycket med varandra, men framförallt att de inte tar varandra för givna.
– Man ska förtjäna kärlek, och inte bara förutsätta att den andre alltid finns där. Uppskattar man vad man har och visar det, så håller förhållandet, fastslår Anders.
– Och vi försöker inte förändra varandra. Många glömmer att det som gjorde att man blev förälskad var just olikheterna, säger Tim och fortsätter:
– Den första spänningen och förälskelsen som fanns i början finns inte kvar, och man vaknar inte längre med fjärilar i magen. Men den förälskelsen har utvecklats till en väldigt stark kärlek.
Passionen i förhållandet har de fortfarande och båda två säger att sexet är jättebra.
– Jag tror att samma sak gäller där, som i det övriga förhållandet: Var ärlig. Har man inte lust behöver man inte knulla, då kan man göra det en dag senare. Eller en vecka senare. Det viktigaste är att man är uppriktig mot sin partner, säger Tim.
– Vi känner varandra väldigt väl efter tjugoett år, och har ett bra och väldigt omväxlande sexliv.
Ett öppet förhållande har därmed aldrig varit aktuellt för dem, men de förstår att vissa par väljer den vägen (”bara man är ärliga mot varandra”.)
Att ha egna vänner och egen tid med dessa är också en viktig sak för både Tim och Anders.
– Jag har min bästa kompis som jag träffar utan att Tim är med. Tim är också kompis med honom, men inte lika mycket, berättar Anders.
– Han är min förtrogne som jag kan prata med när jag behöver råd och vill vädra problem. Som inte ens är problem bara jag fått prata om det. Sånt är viktigt.
De är ganska olika som personer, Tim är positiv och impulsiv, medan Anders är lugn och eftertänksam. Men de delar ett stort intresse: Gården och djuren.
– Det här är verkligen hemma för oss, och vi har aldrig tvivlat på att vi gjorde rätt som flyttade hit. Vi trivs väldigt bra här, och har byggt upp en fantastisk kontakt med grannarna sedan vi flyttade hit, berättar Tim.
– Och det är inte alls så långt till Stockholm, det tar bara en timme med bilen. Men jag saknar inte utelivet och det där. Efter att ha jobbat på krogen i tjugo år var jag mätt på det, säger Anders. Och när vi flyttade ut hit fick vi nya intressen.
Och rutiner. Varje morgon har de sina sysslor som de tar itu med, det är mycket som ska skötas på gården med djur och trädgård.
– Vi har verkligen inga fritidsproblem, säger Tim. Det finns alltid något att göra.
Ett annat intresse de delar, men sköter separat är matlagningen. De lagar nämligen gärna och ofta mat. Tillsammans men aldrig ihop.
– Han får inte röra mina grytor och jag rör inte hans. Det är nog det enda vi inte samarbetar kring, skrattar Tim.

Mer kärlek som håller:

Monica och Kitty: ”Hon var inte alls min typ”


Erik och Erik: Stark kärlek bygger på trygghet och tillit