OutGames 2009 i Köpenhamn har nu öppnat sin sida för aktiva idrottare att anmäla sitt deltagande. Ju tidigare du anmäler dig desto billigare är det. 1 200 danska kronor kostar det att delta om man anmäler sig innan den 1 oktober. Därefter går priset upp till 1 500 danska kronor.
Totalt kommer det att tävlas i 37 olika sporter under OutGames som hålls mellan den 25 juli till 2 augusti nästa år. De 37 grenarna är, aeorobics, badminton, basket, beach volley, bowling, bridge, kanot, klättring, country/western-dans, curling, cykel, tävlingsdans, dykning, landhockey, konståkning, floorball, golf, handboll, ishockey, Martial arts, biljard, rullskridskor, rodd, rugby, löpning (maraton, halvmara, 10 km och 5 km landsväg), skytte, fotboll, soft ball, squash, simning, konstsim, bordtennis, tennis, friidrott, triathlon, volleyboll, vattenpolo och brottning.
I alla grenar finns olika nivåer och åldersgrupper, så allt från totala noviser till professionella kan delta i OutGames.

Dessutom kommer de danska spelen, som blir de andra i OutGames historia, att satsa stort på kulturevenemang och en internationell konferens om hbt-personer mänskliga rättigheter planeras.
På kultursidan är det klart att det blir en kör-festival, en queertango-festival och en film-festival.
Och så festerna såklart. Hela Köpenhamn lär sjuda av fest, åtminstone för alla de som kommer för att se spelen. Och så för de som tävlat färdigt!
Sedan är det bara att ladda om till GayGames som hålls 2010 i Köln.
Anmäl dig via hemsidan Copenhagen 2009

Läs artiklar om förra OutGames i Montreal

Outgames har börjat, QX på plats i Montreal Två guld och ett silver till Sverige i Outgames Fler medaljer till Sverige – vimmel från Outgames Guld i ishockey för Samuel i Outgames