Igår skrev QX att kvällens spelning på med reggaeartisten Sizzla på Slakthuset blir av trots protester. I artikeln citeras reggae-DJ:n Sammy K, som menade att man istället för att protestera bör föra ett samtal i frågan, om yttrandefrihet och kulturkrockar.

Han hänvisade då till en liknande situation i Malmö 2010 där en spelning av Beenie Man föregicks av ett Facebook-upprop där över 3700 personer krävde att spelningen ställdes in.

I egenskap av medarrangör ska Sammy K ha bjudit in Kristian Pehrsson, grundare av Facebook-gruppen ”Inga homofober på våra scener” till samtal. Efter mötet ska Pehrsson ha varit ”helt ok” med att konserten genomfördes.

Kristian Pehrsson känner inte helt igen sig i den bilden. I kommentarsfältet på den Facebook-grupp som nu samlat folk till gatuprotest mot Sizzlas spelning skriver Kristian Pehrsson följande:

”Jag blev någon slags talesperson för hela gruppen vilket medförde en hel del hot och hat som jag inte var beredd på. Jag beslöt mig då för att inte vara aktiv och gav väl i princip upp min medverkan. Inte pga någon som helst hot eller något från arrangörerna, utan det var diverse fans som anonymt, och öppet hotade mig med diverse otrevligheter, så till den grad att jag knappt vågade mig ut. Malmö är en liten stad, man rör sig ofta på samma ställen. MEN återigen, safarisound var väldigt öppna för en dialog och det kändes givande. Jag kanske var feg, men då får det vara så. Tyvärr.”

Mer om Sizzlakonserten:

Gatuprotester mot kvällens Sizzla-spelning

QX Ledarstick: Sizzla-strunt

Alexander Bard polisanmäls


Sizzlas spelning blir av trots protester

Bard uppmanar till mord på lokaluthyrare

”Har inte brutit mot någon lag”

Uppror mot reggaestjärnan – spelar trots inställd konsert

Sizzla stoppas från att spela

Protest mot Sizzlas Stockholmsspelning

Sizzla i Finland

Sizzlan konsertista jälleen sota

Esiintyykö Sizzla Helsingissä