EuroPride är i full gång och Pjotr tipsar om de bästa festerna för danssugna med känsla för underground

1. BÖGJÄVLARNAS UNDERKLÄDESPARTY på SIDE TRACK
Bögjävlarna är ju ett himla kul gäng som är mest kända för att de skriver böcker och gillar att voguea. Och gnälla. Nu släpper de en deluxe-version av sin bok och tycker att du skall komma och fira det i nästan bara mässingen. Det är alltså ett underklädesparty. Man får göra som man vill men roligast är det ju om alla sitter i kallingar och bh och drar ett par järn. Vill du se hur jag ser ut helt oretuscherad med de där extra sommarkilona från sprit och flintastekar runt barmen – gå och häng med Bögjävlarna på Side Track i kväll från kl 20!
Wollmar Yxkullsgatan 7. Tisdag 29 juli, kl 20-01. Fri entré. 20 år.


Side Track i QX GayMap

2. PJOTR & IDYLL ger dig: BÅTEN
Jag ställer till med stor fest med mina favorit-queers! Vi gjorde en succéfest redan i lördags då vi hade hela båten full med goingar i solnedgången som sen dansade loss till techno och kollade på snaskig film som projicerades vid dansgolvet. Tror inte vi fattade hur bra det var att ha ett soldäck innan vi faktiskt var på det och festen var i full gång. Missade du det så har du fet tur – onsdag kväll kör vi igen!
Viktigt! Fullständiga namn på ALLA gäster är ett måste, görs till [email protected]Båten Vieille Montagne, Söder Mälarstrand, kajplats 15. Onsdag 30 juli, kl 20-03. 60kr för Idyllmedlemmar, andra 80kr.

3. G – THE ELECTRIC GAY BALLROOM
Nu under Prajden finns det inte alltid så mycket att lyssna på förutom den jäkla schlagerskit som spelas överallt. Jag gick dumt nog på fjolljollen i söndags och sprang sen mycket riktigt därifrån i ren och skär panik. Turligt nog finns det homoställen som faktiskt satsar på annat också. Som G som hyr in mig för att lira stenhård techno, tech house, minimal och baile-booty-funk-bass i källaren. Ta med dig din technoälskande homopolare som alltid klagar på att det inte finns något ställe med bra musik på och strobba loss med mig!
Kolingsborg, Slussen. Lördag 2 augusti, kl 22-03. 80kr. 20 år.


G i QX GayMap
electricgay.se

4. LOVE MUSCLE
Preop-gänget som består av Jean Skarstedt, Sarah Lonér och Wiktor Sjövall smackar på med värsta festen på Marie Laveau på lördag. De utlovar massa olika DJ’s, gästspel av Andreas Kleerup samt en massa maskiner, bodybuilders, perfomers och oljefatssymfoni – allt i en härlig smetig röra. Hedonism 24/7, liksom. Jag tycker det låter rätt kul, det mesta som Jean gör brukar vara rätt krejzy så det här får alla tummar upp från mig.
Marie Laveau, Hornsgatan 66. Lördag 2 augusti, kl. 21-03. Förköp 120kr/160kr i dörren.


Love Muscle i QX GayMap

5. FICKS på F12
Om du är någorlunda insatt i den så vackert kallade HBT-världen så vet du att klubben Ficks har skapat en rätt intensiv debatt i HBT-Sverige om transpersoner. Jag är bättre på att spela musik än jag är på att debattera så jag håller mig till att gagga om själva klubben och musiken stället. Har inte hängt speciellt mycket på Ficks men jag blir jävligt mycket mer pepp på att lyssna på techno medans jag raggar än Uzbekistans schlagerbidrag från -86. Gå dit och skapa en egen uppfattning om klubben. Gilla eller inte gilla. Njut av techno bland homogays medans du bestämmer dig.
Fredsgatan 12, terrassen. Onsdag, kl 22-03.
Fredsgatan 12, terrassen. Onsdag, kl 22:00-03:00.


Ficks i QX GayMap

PS: Sen vill jag bara avsluta med ett grymt tips på gratis musik också. Fina electropop-drottingen Emmon skickade den här länken till mig. Det är ett helt soundtrack fixat för att du skall få en grym sommar! Jag lyssnade på lite skojig synthpop där idag, men tror det finns massa mer. Enjoy!
wonderlandrecords.com

ps: bor du i Malmö och har tråkigt under Prajden så tycker jag du skall bege dig till Staffan Lindbergs fantastiska klubb, Backlash på Jeriko. Där spelar battybass-drottningen Hannah Holland på fredag, speciellt influgen från London kvällen till ära. Det kommer bli en grym fest – grattis Malmö!
Jeriko, Spångagatan 38. Fredag 1 augusti, kl 23-03. 80kr (rabatt med sommarkort).

Gör du någon bra klubb -dvs INTE schlager- som du tycker jag borde besöka eller skriva om, skicka en pressrelease till [email protected] så kikar jag på det.
Pjotr, med klubbar som Sorry We Killed You (London), Tête À Claques och Manic Panic (Stockholm) liksom klubbkollektivet T och med en DJ-stil som går under namnet ”Maxxximal Minimalizm” listar de fem bästa klubbarna just nu.

Bästa klubbarna vecka 29 Bästa klubbarna vecka 24 Bästa klubbarna vecka 23 Bästa klubbarna vecka 20 Bästa klubbarna vecka 19 Bästa klubbarna vecka 17 Bästa klubbarna vecka 16 Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14