Varför gjorde du filmen?




– Jag ville göra en kortfilm som piggar upp människor när höstrusket kommer. Något som inspirerar. Jag ville visa att det aldrig är försent att släppa in kärleken i ens liv, och att när tvivlet är som mörkast är man oftast redan på väg mot det ljusa. Jag är dessutom själv en stor romantiker och tror på kärleken som helande kraft.
– När jag skriver böcker har det varit mest för ungdomar, så det kändes även som en spännande utmaning att göra något för en lite äldre publik. Men förhoppningsvis ska den funka även för ungdomar.




Har du planer för framtiden med just film?
– 



Definitivt! Faktum är att jag just nu går en fotoutbildning och i slutet av augusti flyttar jag till Bangkok för att plugga film-regi på en internationell filmskola. Det är som filmregissör jag vill arbeta i framtiden, och efter sju år som teaterlärare kände jag att film har betydligt större möjligheter.
 Fortsätter gärna med hbtq-tema, då det ligger mig varmt om hjärtat och med tanke på hur jämförelsevis få ungdomsfilmer med gay-tema som produceras i Sverige, så känns det som en jävla plikt att börja regissera dessa.

– Vid sidan av filmarbetet har min andra bok ”Drömmen om tigerhjärta” release om några månader på Vombat Förlag.



Johannes Sandreyo

Hur skall filmen distribueras?

– Tanken är att kortfilmen ”Tome to shine, Mr Walter” ska kunna leva sitt eget liv på Internets filmsajter såsom t.ex. Youtube. Där hoppas vi att den ska kunna bli en hit bland bögar runt om i världen och inspirera människor till att välja kärleken. Lite grann som ett visuellt lyckopiller. Skulle även vara kul om den fick tävla i någon kortfilmsfestival med hbtq-tema.

Idag släpps Johannes ungdomsbok om grabbkärlek


Ung, bög och jävligt kär, i QX Shop