Filmproducenten Sarah Grey från Happytear har beslutat skänka 50 000 kronor till HBT-ungdomshänget Egalia och verksamheten är nu är säkrad en tid till.
– Jag hoppas att min gåva inspirerar fler att skänka pengar till Egalia. Den här verksamheten är livsviktig för så många ungdomar och jag är glad att jag har möjlighet att hjälpa till, säger Sarah Grey.

Enligt Anna Söderström, ordförande för RFSL Stockholm och den som står bakom Egalias ungdomshäng, har Sarah Greys gåva varit avgörande:
– Vi har nu kunnat ta beslutet om att öppna verksamheten i väntan på Stockholms stads besked. På måndagskvällen har vi ett planerat informationsmöte för ungdomarna och den 25 januari arrangerar vi ”Vuxen Egalia”, då vi hoppas samla in de 30 000 kronor som återstår för att klara oss fram till beskedet om fortsatt finansiering som vi väntar i slutet av februari. Kom till oss och visa ditt stöd för ungdomarna. Om du inte hunnit bli en Egalia-ängel via SMS eller bankgiro kommer det finnas möjlighet att göra detta kontant på plats, säger Anna Söderström.


För att klara driften fram till att Stockholms stad får tid att ta ett beslut behövs 100 000 kronor. För att bidra till den fortsatta driften kan du antingen sätta in ditt bidrag, alla bidrag behövs, på bankgiro 273-4382 eller SMS:a RFSL Egalia på nummer 72550. SMS:et kostar 100 kr.

Uppropet ”Jag är en Egalia ängel!” : upprop.nu/QRVW

Läs mer om turerna kring Egalia

Vuxna mobiliseras för att rädda ungdomshänget Egalia HBT-ungdomars fritidshäng står utan finansiering Andrum för fritidshänget Egalia 100 000 till Egalia från Ruwaida Därför borde Stockholms stad rädda Egalia Egalia nedläggningshotat utan stöd från staden RFSL öppnar fritidshäng för ungdomar