I rapporten Lägst invandring i Europa listar Sverigedemokraterna 30 punkter där de vill ändra reglerna för asyl och invandring i Sverige. Punkt 2 på listan riktar sig till hbtq-asylsökande och konvertiter: ”Det måste bli möjligt att vägra ge asyl till den som själv skapat sina asylskäl”. Vidare specificerar SD ”skapade asylskäl” som att komma ut som gay eller konvertera. Här är några av de regnbågskändisar som har brunnit av på förslaget.

 

Jonas Gardell

På sin Instagram och i en krönika publicerad i Expressen ger Gardell stenhård kritik mot Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna vars regeringsunderlag bygger på SD:s röster.

”SD vill inte att homosexuella som förföljs och dödas i sina hemländer ska få asyl i Sverige. SD är verkligen allt det vidrigaste, futtigaste och lägsta samlat i ett parti. Hur har ni mage Ulf Kristersson, Johan Pehrson och Ebba Busch att samarbeta med dem? Och samtidigt gå i en Prideparad. Jag äcklas av er” skrev Gardell på sin Instagram timmar efter att SD presenterat sina förslag.

Eva Dahlgren

Genom en story på sin Instagram delade Dahlgren en skärmdump på ett sms skickat till Gardell där hon kommenterar hans krönika.

”Det är så övervidrigt detta. Vi visste det. Vi vet att det är just det här SD är. Jag delar din artikel imorgon när det är mer människor som är på sina mobbar och tittar på gulliga hundar… Eller vad fan folk nu gör medan dessa fanskap förstör vårt land” står det i Dahlgrens sms till Gardell.

Eva Dahlgrens story på Instagram.

Mark Levengood

Även Gardells make Mark Levengood rasade på Instagram.

”Det politiska läget är så ofattbart – att M, KD och L ger sitt stöd åt ett parti som tycker att homosexuella inte ska få asyl för att de kan skylla sig själva” skrev Levengood på Instagram.

Edvin Törnblom

Poddaren och tidigare QX Gaygala-konferencieren Edvin Törnblom delade Gardells krönika genom en story på Instagram.

”Det finns länder där homosexuella våldtas med batonger inlindade i taggtråd samtidigt som de försvinner spårlöst. I andra fall rekommenderas deras egna familjer att mörda dem själva av självaste polisen. Men det är inte skäl nog för dem att söka asyl här? Snälla snälla snälla rösta inte på dessa partier” skriver Törnblom.

Edvin Törnbloms story.

Rickard Söderberg

Operasångaren Rickard Söderberg skriver att han blir ”förtvivlad” i kommentarsfältet på QX Instagram QXse.

”Obeskrivligt. Iskallt. Fruktansvärt, och framför allt totalt okunnigt om hur världen ser ut. Blir förtvivlad”.

Roger Nordin

”Radio-Roger” Nordin delar en skärmdump på en artikel publicerad i Aftonbladet på Instagram med texten ”Kall, kallare, kallast…”

Roger Nordins story

Pekka Heino

Pekka Heino som nyligen kom ut som Miljöpartist delade även han Gardells krönika genom en story på Instagram.

Pekka Heinos story.