Mikael Kittilä har använt sig av droger sedan han var femton år och dömts för allt från mordbrand till misshandel. Hovrätten tog bara upp fallet som gäller mordförsöket på Södermalm och mordet i Solna.
Hovrätten fastställde livstidsdomen mot Mikael Kittilä idag. Hatbrottsbedömningen finns kvar med vissa ändringar. Hovrätten menar att när Mikael Kittilä mördade mannen i Solna och mordförsöket mot söderbon så var inte Kittiläs intention att kränka vid själva mordögonblicket och försöket till mord. Men allt innan som leder till detta, bedöms som hatbrott. Alltså när han binder sina offer, och rånar dem på förnedrande sätt.

– Hatbrottsjouren är nöjd med domen, det visar att Polisen arbetat med rätt fokus från inledningsskedet i händelserna, säger Mikael Ekman från hatbrottsjouren till QX.

Under polisförhören och rättegångarna hävdar Mikael att skälet till att han tagit kontakt med homosexuella män på nätet var för att råna männen för att få råd med sina droger. Men i polisförhören har han formulerat sig på ett sätt som tyder på att det finns ytterligare motiv än enbart rån bakom.
De är ena riktiga kräk varenda en, de jag snackat med är inga oskyldiga typer och förtjänar att bli av med någon tusenlapp och få en smäll”. ”Jag vet att de inte kommer att anmäla mig eftersom de är pedofiler”, säger Mikael Kittiklä i polisförhören om männen han träffat. Han anses inte vara psykiskt störd och döms till livstidsfängelse

Efterlyst tar upp Kittilä

Artiklar om Mikael Kittilä på QX.se

Smeden överklagar livstidsdom Livstids fängelse för ”Smeden” ”Smeden” åtalas för mord, mordförsök och två rån Åtal väckt mot ”Smeden” ”Jag trodde aldrig han skulle anmäla” ”Smeden” utreds för flera mord i Skåne ”Smeden” bodde hos ett killpar 43-årig man hittad mördad i Solna Polisen söker fler utsatta, efter knivöverfall