Tiefschwarz kanske lockar gays

HUGG & PEPP – ”SMUGGELI KROOK EP” (DAHLBÄCK RECORDS)
Hyperproduktive John Dahlbäck är tillbaka tillsammans med sin genialiske kusin Jesper. ”Smuggeli Krook”-ep’n är något som jag skulle våga kalla för en av deras mest genuina skivsläpp tillsammans. Någonsin. Skruvad electro house och molande långsam techno ryms här. Allt perfekt inramat i det där mörka men ändå extremt lekfulla Hugg & Pepp-soundet. Lika mycket acid techno-Jesper som electro house-John. ”Smack” favoriten här.

Tiefschwarz kanske lockar gays

MARC HOULE – ”JOUSTER” – ”WEEK: 1” (M_INUS) – EP
Marc Houle är inte riktigt lika produktiv som den ena ovanstående kusinen men man börjar nästan undrar nu när hans ”Sixty-Four”-parad precis kommit ut på M_inus. ”Week: 1- 4” är alltså fyra stycken ep’s fyllda med Mark Houles karakteristiska tokroliga sound. Det klassas som minimal men är typ den mest överdimensionerade mest maxade minimal som jag någonsin hört. Låten ”Jouster” på ”Sixty-Four – Week: 1” skiljer sig dock rätt kraftigt från de andra i paketen – inget tokroligt i den här låten alls. Förutom kanske den bubblande, metalliska basen möjligtvis. Electro-goes-techno-goes… Mörker. Kärlek vid första ögonkastet.

Tiefschwarz kanske lockar gays

SURKIN – ”WHITE KNIGHT TWO” – ”NEXT OF KIN EP” (INSTITUBES) – EP
När jag hörde de första tonerna av ”White Knights Two” så var jag säker på att det var en remix av ”Good Life” och jag tror inte det var en tillfällighet. Surkins ep ”Next Of Kin” fullkomligt dryper av go’ gammal house. Tråkigt nog har han också slängt in massa bajig fransk disco-indie-Boys Noize-pop mitt i allt. Dock är ”White Knight Two” med sina kalla synthugg och elektroniska stråkar så sjukt jäkla bra att man snabbt glömmer det andra skräpet. Tänk en korsning av ”Good Life” och ”U Sure Do” med en touch of France så blir allt glasklart!

Tiefschwarz kanske lockar gays

TIEFSCHWARZ – ”LIQUID CHE

IES” – ”COCOON MORPHS TOKYO” (COCOON) – EP
Ali och Basti är de två tyska bröderna som har en förkärlek för färgen svart och house. Deep house. Brollorna har släppt material redan sen mitten av 90-talet, turligt nog låter deras produktioner ganska annorlunda idag. Till det bättre. ”Liquid Cherries” är en av låtarna på ”Coocon Morphs Tokyo”-ep’n (andra sidan bjuder på Guido Schneider och Anrdré Galluzzi). Hur ska jag förklara det här då? Om jag säger minimal-tech house full av kalla flåsningar (jo…), spöklika syntar, tisslande och tasslande bakom varje hörn samt en droppe syra på basslingan… Förstår du då?

Tiefschwarz kanske lockar gays

CYBOTRON – ”CLEAR” (FANTASY) – 12”
När du är som mest förvirrad av mina underliga recensioner så drar jag upp esset ur skjortärmen – en klassiker! Legenderna Juan Atkins och Rick Davis gjorde 1983 något som senare skulle stämplas ”electro-klassiker”. Tyvärr i många hjärnor i helt fel sammanhang. Missy kunde ju så klart inte hålla sina klåfingriga händer borta – hon byggde mer eller mindre hela sin låt ”Loose Control” på ”Clear”. Inte så svårt att förstå i och för sig; originalet är något av det grymmaste som Detroit någonsin spottat ut. Ett remixpaket kom ut för något år sedan, men trots reworks från både Troy Pierce (aka Louderbach) och Cobblestone Jazz så finns det inget som ens kommer i närheten av det fläckfria originalet. Så! Ut och breaka med er, ungdomar.

Det jag tipsar om finns ute nu och oftast på www.beatport.com eller i välsorterade skivaffärer. Vill du se mer av vad jag tycker är bra, kolla min chart på: www.myspace.com/who_is_pjotr

Elektroniska tips vecka 33 Elektroniska tips vecka 28 Elektroniska tips vecka 26 Elektroniska tips vecka 23 Elektroniska tips vecka 22 Elektroniska tips vecka 20 Elektroniska tips vecka 17 Elektroniska tips vecka 16

Elektroniska tips vecka 15

Pjotr listar bästa klubbarna[/link]