– Det ska bli kul att återigen få möjlighet att spela inför denna fantastiskt extatiska publik. Och jag tycker självklart att det är kul att Stockholm Pride gillar min nya låt så mycket att de vill ha den som årets Pridelåt, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande från Stockholm Pride på tisdagskvällen.
Med Lena Philipsson som artisten bakom Årets Pride-låt börjar årets festival steg för steg ta form. Sedan tidigare har Festivalchefen Alf Kjeller gått ut med informationen att Pride 2012 blir en betalfestival och intar efter två års frånvaro den mer inarbetade platsen i Tantolunden.
– Jag tycker det är jättekul att vi kan presentera Lena Philipsson som årets Prideartist! Första gången hon var i Pride Park var under Europride 2008 och jag minns än hur publikhavet bokstavligen kokade, säger Alf Kjeller.
Lena Philipssons låt blir ”Du följer väl med?” i en mixning av Emil Hellman och hon kommer framföra den live på Paradgalan som i år hålls den 4 augusti.
Att Pride valde denna låt till sin beror enligt pressmeddelandet på att man tyckte den passade bra till årets tema ”Tillsammans”.

Läs även:

Prides tema offentliggjort


Stockholm hotar dra in bidrag till Pride

Pride och Berghs inleder samarbete

Stockholm Pride drar igång med oklar ekonomi

Föreningen Pride förhandlar vidare

Pride betalade aldrig Babsans bukett

Artistbolag säger nej till Pride-uppgörelse

Pride ställer in betalningarna

Prides ordförande: Vi är i en allvarlig ekonomisk situation