RFSL Stockholm startade i julhelgen en insamling för att fram till att Stockholms stad fattar ett beslut, säkra driften av ”ungdomshänget” Egalia.
Fram till igår kväll hade 550 bidrag på sammanlagt 105 000 kronor samlats in och därmed kan man fortsätta träffar måndagar och fredagar fram till mitten av februari.
– Vi avvaktar beskedet från Stockholms stad. Med ett tydligt besked kan vi ta ställning till hur vi går vidare med verksamheten. Det svåraste under den här perioden har varit känslan av ovisshet och att inte kunna lämna ett besked till vår personal, men framför allt till ungdomarna, berättar RFSL Stockholms ordförande Anna Söderström som också passar på att de ”det största och varmaste tacket” till alla bidragsgivare.
Tidigare i år skänkte Sarah Grey 50 000 kronor och HBTs Stockholm, den socialdemokratiska hbt-föreningen meddelade förra veckan att man kommer bidra till insamlingen.
Föreningen har oppositionsborgarrådet Carin Jämtin (s) bakom sig i sitt stöd för Egalia.
– Jag vill uppmana de borgerliga politikerna att göra allt för att hitta en finansiell lösning så att Egalias verksamhet blir permanent och kan leva vidare även i framtiden, sa Carin Jämtin i julhelgen då Egalias situation blev uppmärksammad.

För att klara driften fram till att Stockholms stad får tid att ta ett beslut behövs 100 000 kronor. För att bidra till den fortsatta driften kan du antingen sätta in ditt bidrag, alla bidrag behövs, på bankgiro 273-4382 eller SMS:a RFSL Egalia på nummer 72550. SMS:et kostar 100 kr.

Uppropet ”Jag är en Egalia ängel!” : upprop.nu/QRVW

Läs mer om turerna kring Egalia

Privat gåva räddar Egalia – tillfälligt Vuxna mobiliseras för att rädda ungdomshänget Egalia HBT-ungdomars fritidshäng står utan finansiering Andrum för fritidshänget Egalia 100 000 till Egalia från Ruwaida Därför borde Stockholms stad rädda Egalia Egalia nedläggningshotat utan stöd från staden RFSL öppnar fritidshäng för ungdomar