”Idag kommer jag att tala om välfärden och det svek allt för många får uppleva när politikens löften brister, Jag kommer tala om hur vår välfärdspolitik och hur vår familjepolitik går ihop och om de ideologiska skillnader som finns mellan partiernas olika sätt att se på politikens uppdrag.” inledde Busch Thor sitt sommartal i Hönö, Västra Götaland.

Hon pratade om ”politiskt korrekta prussiluskor” och ifrågasatte varför regeringen ”prioriterar att släppa in radikalfeminismen och genusflummet på förskolan” och mycket mer. Men Busch Thor nämnde inte hbtq-personer, hbtq-rättigheter eller Pride.

Ebba Busch Thor höll sitt sommartal samtidigt som EuroPride men nämnde aldrig hbtq eller Pride. Varför inte?

– Ebba Busch Thor deltog i partiledarutfrågningen på Pride under fredagen för att redogöra för kristdemokratisk politik. Idag har hon lyft behovet av en frihetlig familjepolitik. Den politiken skulle underlätta för många regnbågsfamiljer, säger Martin Kits, tf presschef för Kristdemokraterna.

Varför hölls talet just idag, samtidigt som paraden?

– Under valrörelsen ska många viktiga frågor belysas och många aktiviteter hinnas med, under en väldigt begränsad tid. Det är tyvärr inte möjligt att göra allt, avslutar Kits.

Samtliga av hennes partiledarkollegor valde däremot att delta i Paraden, förutom Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson som inte är välkommen på grund av partiets värdegrund.

Du kan se hela sommartalet på KD:s Facebooksida.