Pjotr tipsar om de bästa festerna i helgen och veckan som kommer. Slick, MumsMums och Blondie är tre av de fem höjdarna.

1. SLICK
Goa gamla Slick är tillbaka (som vanligt)! Det är rätt självklart vart jag kommer gå på lördag kväll. Nu för tiden är Slick lite som att gå upp mitt i natten med stängda ögon, utan kalsonger, hitta till toaletten och sen snubbla rakt i säng igen – på ett bra sätt! Vi har ju haft den här återkommande godbiten nu i typ 6 år så det vore underligt om vi inte kände igen oss. En bra sak är ju att det alltid finns nytt kött att festa på efter sommaren – massa nyutkomna intet ont anande homogays. Utöver det bjuds det på musik med George Truly (typ lite electro/mashup) och värdinnorna Daniel och Asynja (lesspisk indie, lagom sexistisk hip hop och nittiotalsrökare).
Kägelbanan, Södra Teatern, Mosebacke torg 3. Lördag 6 september, kl 21-02. 80kr. 20 år. Förköp finns.


Slick i QX GayMap

2. LEGENDS på OBAREN
Skittråkiga, mossiga Obaren på Sturehof ställer denna vecka till med värsta grymma grejen. Jag fattar fan inte vad som hänt, men något är det. Peter Hook (New Order/Joy Divison) och, min favorit, Justin Robertson (Lionrock) från den sjukt legendariska Manchester-klubben THE HACIENDA kommer hit!!! Obaren säger att om du inte har koll så kan du titta på en film som heter ”24 Hour Party People” – både bra och informativt på en och samma gång. Det kommer förmodligen inte blir riktigt lika grymt som där och då, men… Fan, fatta. Legender.
Obaren har fri entré så sätt dig som ”attending” här innan kl 23
OBaren Facebook
Sturehof, OBaren. Torsdag 4 september, kl 20-02. Fri entré.

3. MUMS MUMS – YOUTUBE IDOLSON
Bögjäveln Petter Wallenberg följer upp porrmusikalssuccéen Fläskprivat med att bjuda in småskadade människor som är besatta av riktigt skadade människor från Youtube. Idéen här är att man skall peppa som fan och uppträda med sin idols klipp och göra det lika bra (eller lite bättre), tänk ”Småstjärnorna” på TV 4. Det finns en hel artikel här på QX att läsa på om anmälningsregler och dylikt. Jag tror det här kan bli en fett rolig kväll. Tänk också på att dessa människor kanske står på Dramatens scen medans du drar din sista suck på S:t Görans om ett par år. Ta chansen att kunna få snörpa på mun och säga: -”Ja, jag minns i alla fall när hon stod och hällde ner sig med blåbärssoppa på scen och hette Lotta.” Det du.
Judy’s, Närkesgatan 8. Fredag 5 September, kl 21-01.
MumsMums i QX GayMap

4. T: SUPERDISKANT med JUNIORBOYS
Göteborgslirarna Superdiskant kommer tillbaka till kära Stockholm och Berns 2.35:1 och dundrar loss på torsdag. Den här gången har de bjudit in en av snubbarna från megahypade Juniorboys för ett DJ-set. Vet du inte vilka Juniorboys är så släpper de massa musik (som jag inte har megakolla på), har gjort en Bodylanguage-mix för etiketten Get Physical och fått en skiiitbra remix av Carl Craig på sin låt ”Like A Child”. Gå ner och techa loss med Juniorboys-snubben, Mp3000 och The Harasser på T på torsdag.
2.35:1, Berns, Berzelii Park. Torsdag 4 september. kl 23-04, 100 kr. 22 år.

5. BLONDIE @ KNAST – GAY BACK IN THE DAY
De två roligaste av de roliga Sugarmama (Bitchen) och Tommie X (Madde från Farsta) fortsätter göra sin lite tokroliga klubb Blondie på Knast. Jag har bara varit där en gång, med ett par schweiziska turister, då äntrade vi till tonerna av Abba. Hur bra kan en kväll bli? Schweizarna fick sina fördomar infriade och jag fick den där goa hallonvodkashoten som finns på Knast. Allt detta till Bitchen och Madde från Farstas tokiga spex och spox! Gå inte hit om du inte är sugen på att höra Hitmix -94 och Partyzone 6.
Knast, Upplandsgatan 7. Fredag 5 september, kl 21-01. 18 år. Fri entré.
Blondie i QX GayMap

PS: jag lirar även plattor i den dära mörka källaren på G på fredag. Du bör veta att det blir… TECHNO! TECHNO! TECHNO!
PSS: Modeselektor laddar för sin Jetlag-turné tillsammans med Ellen Allien och passar på att bjuda på en grym podcast på websiten XLR8R. Enjoy!
http://www.xlr8r.com/podcast

Gör du någon bra klubb -dvs INTE schlager- som du tycker jag borde besöka eller skriva om, skicka en pressrelease till [email protected] så kikar jag på det.
Pjotr, med klubbar som Sorry We Killed You (London), Tête À Claques och Manic Panic (Stockholm) liksom klubbkollektivet T och med en DJ-stil som går under namnet ”Maxxximal Minimalizm” listar de fem bästa klubbarna just nu.

Bästa klubbarna vecka 34 Bästa klubbarna vecka 31 Bästa klubbarna vecka 29 Bästa klubbarna vecka 24 Bästa klubbarna vecka 23 Bästa klubbarna vecka 20 Bästa klubbarna vecka 19 Bästa klubbarna vecka 17 Bästa klubbarna vecka 16 Bästa klubbarna vecka 15 Bästa klubbarna vecka 14