Yo! Majesty, Jwl.B och Shunda K

ANGY KORE – ”SFASOUNDZ EP” (SOUND BROS RECORDINGS) – EP
AnGy KoRe är en italiensk lirare som tydligen inte har såndär superkoll på hur en bra sleeve ska se ut för att locka lyssnaren. Både bra och dåligt. Dåligt för försäljningen men bra för mig att få vara relativt ensam om att spela och tipsa om det! ”Sfas” måste vara något av hans signatursound eftersom den här skivan innehåller tre låtar med relativt lik ljudvärld och dessutom börjar alla titlarna med just ”sfas”; ”Sfasmonika”, ”Sfasafrika” och plattans guldkorn – ”Sfasarkadia”. En hårt snärjd ljudbild fylld med maskinellt gnissel, en krashande kick och bas som närmast låter som en bomb varje gång den släpps lös. Det står Pjotr skriven över hela releasen och jag manglar golvet med den här varje gång jag får chansen.

Yo! Majesty, Jwl.B och Shunda K

ARIEL RODZ & RONAN – ”THE REBELS EP” (KITSAM RECORDINGS) – EP
När jag först hittade den här ep’n så var jag helt inne på Ariel Rodzs ”Buezasreta”, en mer klassisk studdsig minimal-låt. Sen lyssnade jag på Ronans ”The Rebels” och glömde allt vad Ariel och sjöjungfrur kunde tänkas vara. ”The Rebels” har blivit lite av min startsignatur om jag tar över skivspelarna efter någon annan. Den byggs upp helt perfekt med massa distortade ljud, knastrande, knäppande snare, hamstrande synth (!) och funkig basslinga. En tight ljudbild, även här. Det är något bisarrt med den eftersom den aldrig riktigt kommer igång. Hela låten på 6:38 minuter känns mer som ett långt intro än en hel låt. Den tar slut lika plötsligt som den börjar. Det skulle lätt kunna släppas en extended version… Det är i och för sig det enda minus den får av mig. Att den är för kort.

Yo! Majesty, Jwl.B och Shunda K

YO! MAJESTY – ”KRYPTONITE PUSSY EP” (DOMINO) – EP
Jag trodde Yo! Majesty dog helt efter deras megahit ”Club Action” som kom med en sjukt rolig Chris Bagraider remix där han samplade Enyas ”Orinoco Flow”. Och som vi spelade den. Som vi spelade den. Men som sagt, ”novelty acts” dör efter ett tag. Men nu är Jwl.B och Shunda K tillbaka med sin första ordentliga release efter att blogghypen har lagt sig. ”Kryptonite Pussy” får mig att tänka på en kvinnlig, mer bisarr, elektronisk version av Outkast – två galna lebbor som rappar om alla möjliga galna saker och blandar electro och hip hop. Men stannar man lite och tänker på vad brudarna skickligt gastar över sina beats så märker man snabbt att finns det lite mer än bara KrEjZy pArTy över dem. ”Hit It And Quit It” som är skivans bästa spår är inte bara en grym låt med fett beat utan handlar också om säker sex. Något som inte alla stenhårda manliga rappare skriver rhymes om alltför ofta. Men det kanske är just det – ” There’s just no one else out there raw enough to put a beat to HIV”.

Yo! Majesty, Jwl.B och Shunda K

KOLOMBO – ”PILE UP/PILE DOWN” (VICE VERSA) – EP
Kolombo är en av de där snubbarna som jag verkligen gillar men sällan hör att någon annan gör, även om jag är säker på att det är så. Precis som Compuphonic är hans produktion otroligt ”syntetisk”. Vilket kanske låter konstigt att säga om elektronisk musik, eftersom den bygger just på syntar, men du fattar vad jag menar om du hört det. ”Pile Up” har jag spelat sen slutet av 2007 som ett perfekt verktyg för att trappa ner mina set, utan en tanke på b-sidan ”Pile Down”. Ångest! Vad jag har missat ut! ”Pile Down” är min nya fantastiska resa i deep-tech house-land. Precis som det låter så är det en tripp nedåt från ”Pile Up”. Jag slår vad om att sömngångarna på Parken Zoo står på bakbenen och vaggar till det här i beckmörkret när du sover sött oanandes.

Yo! Majesty, Jwl.B och Shunda K

KEVIN SAUNDERSON – ”ROCK TO THE BEAT” – CHRISTIAN SMITH AND JOHN SELWAY REMIX (KMS RECORDS) – 12””
Ännu en klassiker från Detroits finest, Kevin Saunderson. I och för sig, man kan ju fråga sig om han gjort något annat än klassiker? ”Rock To The Beat” har alltid varit en av mina favoritlåtar sedan jag började intressera mig för musik, vare sig samplad i någon låt eller i kitschig eurodisco-form. Christan Smith och John Selway dammar här av originalet och gör en otroligt smakfull remake här. Varma analoga syntar med det klassiska ”I said rock to the beat” som mässar igen och igen över ett 4/4 beat. Mörkt och fascinerande. En stor bit house-historia väntar runt hörnet på dig som kanske inte hört det här ännu.

Det jag tipsar om finns ute nu och oftast på www.beatport.com eller i välsorterade skivaffärer. Vill du se mer av vad jag tycker är bra, kolla min chart på: www.myspace.com/who_is_pjotr

Elektroniska tips vecka 36 Elektroniska tips vecka 33 Elektroniska tips vecka 28 Elektroniska tips vecka 26 Elektroniska tips vecka 23 Elektroniska tips vecka 22 Elektroniska tips vecka 20 Elektroniska tips vecka 17 Elektroniska tips vecka 16

Elektroniska tips vecka 15

Pjotr listar bästa klubbarna[/link]