AllOut.org heter en sajt som startar blixtkampanjer för att påverka i frågor världen över som rör hbt-samhället.
Nyligen startades en kampanj för att påverka statsminister Fredrik Reinfeldt och svenska regeringen att avskaffa kravet på sterilisering vid könskorrigering. Målet för kampanjen är att få ihop 10 000 namn och vid artikeln signering var man uppe i drygt hälften.
allout.org/stop_forced_sterilization
Även den amerikanska lobbyorganisationen Human Right Watch har gett sig i arbetet för att pressa den svenska regeringen till att hålla fast vi det majoriteten av såväl det svenska parlamentet som regeringspartierna ställt sig bakom – att ta bort steriliseringskravet samtidigt som man tar bort kravet på att de som skall genomgå könskorrigering är ogifta och att de skall vara svenska medborgare.
Från organisationen HBT-Liberaler sägs idag i ett uttalande kort och gott: ”Nu är det slutpratat och färdigutrett. Tvångssterilisering är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och lagen ska ändras nu!
Samtidigt har en högprofilerad liberal röst inom hbt-rörelsen, Stig-Åke Petersson valt att lämna partiet i protest mot senaste tidens turer kring steriliseringsfrågan. På Facebook säger den tidigare ordföranden i HBT-Liberalerna att han ”till skillnad mot Barbro Westerholm inte kan leva med det sveket”. Han säger i sitt inlägg under rubriken ”Tack och adjö Folkpartiet!”: ”Partiledningen sviker dubbelt – både transpersoner och landsmötesombud.

Mer om tvångssteriliseringar:

Tvångssteriliseringarna måste upphöra


Reinfeldts svek mot transpersoner

Vi vet vad ni tycker – när blir det verklighet?

Vänstern tar utskottsinitiativ

QX Ledarstick: Testballongen gav klart besked”

HBT-ministern dementerar regeringsuppgörelse


Tvångssterilisering blir kvar: ”Ett oerhört svek”

Moderater vill avskaffa steriliseringskrav

Maria Larsson kritiseras av sina egna

Politisk majoritet för transreformer

Tryck på Kristdemokrater efter rapport om transsexuella