Dagens manifestation mot avvisningen av hbt-personer till Irak inleddes med en installation som fotograferades av Elisabeth Ohlson-Wallin.
– Vi ville konstnärligt iscensätta det som har hänt i Irak enligt Human Rights Watch-rapporten, berättar RFSLs vice förbundsordförande Ulrika Westerlund. Där informeras bland om hur homosexuella män, eller män som uppfattas vara homosexuella, hittats mördade runt om i landet och antingen hittats i sopsäckar eller helt enkelt slängda på gatan.
Efter manifestationen på Sergels Torg där förutom Ulrika Westerlund även Grön Ungdoms Jakop Dalunde och Per Pettersson, andre vice ordförande för LUF Stockholm talade, uppvaktades migrationsminister Tobias Billströms statsekreterare.
I ett brev ställt till statsminister Fredrik Reinfeldt krävs att regeringen följer upp sin egen regeringsförklaring och att hbt-personer från Irak skall ges möjlighet att stanna i Sverige, så som man menar att svensk asyllagstiftning ger möjlighet till.
Förutom kravbrevet lämnades Elisabeth Ohlson-Wallins nytagna bild över liksom en av de sopsäckar som använts vid installationen.
– Poängen är att vi är trötta på att vi fastnar i tekniska diskussioner med Migrationsverket och ministern där ingen tar ansvar, säger en tydligt irriterad och frustrerad Ulrika Westerlund.
I morgon möter Ulrika Westerlund utrikesminister Carl Bildt i TV4s Morgonsoffa.

Homosexuell man utvisad till Irak Ladda ner HRW-rapporten

Tidigare artiklar om Irak:

Homosexuell man utvisad till Irak Rapport om Irak kräver slut på mördandet Saad får stanna! Bögar i Irak avrättas genom att deras anus limmas ihop Saad hotas av utvisning till Irak Avrättning av hbt-personer har börjat i Irak ”Troligen” farligt i Irak säger Migrationsverket Sex bögar dödade i Irak ”Islam fördömer homosexualitet” Ledare för irakisk HBT-grupp mördad Irakiska islamister lurar gaykillar via Internet Dödspatruller mördar homosexuella i Irak Regeringen vill inte driva på om HBT-konvention 14-årig pojke avrättad för sex med män Oro för Iraks nya konstitution

I rapporten avslutar HRW med rekommendationer för att få stopp på dödandet av homosexuella, eller uppfattat homosexuella, i Irak.