Men återigen har vi fått ett nej. Jag ser hur vår grupp har berörts och påverkats av detta offentliga kränkande. För det är exakt vad det handlar om. Genom detta nej så trycker de ner oss. De avhumaniserar oss och sänder ett tydliga budskap om hur vi värderas i deras ögon och hur de tycker att vi bör bli behandlade.

Om jag nu hade sparat mina könsceller och inseminerat en donatorägg från en anonym kvinna för att få ett biologisk barn hade jag blivit en biologisk pappa, men socialt hade jag fortfarande kunnat bli en utmärkt fungerande mamma och uppfostra mitt barn som vilken vanlig kvinna som helst. Ett tydligt exempel på detta är Thomas Beaty, världens första gravida man.

Föräldraskap handlar inte om genetisk tillhörighet utan det är en roll konstruerad genom tiderna av kulturer och religioner och är alltid under förändrig och utveckling. Det må inte passa in enligt vissa politiska partier, i vår samtid, men det har faktiskt inte alltid varit så. Det är bara till att ta upp en bok om antropologi och göra efterforskningar själva. I andra kulturer så har transsexuella haft viktiga och ärofyllda roller i samhället. Vi har varit visionärer, medicinmän, rådgivare vid äktenskapsproblem där det också varit naturligt att vi skulle kunna ta hand om föräldralösa barn då vi kunde förse dem med både det kvinnliga och manliga.

Men utan argument avfärdas vi som odugliga föräldrar för att vi inte passar in i deras mall. Det har gått så långt att till och med länder som vi brukar bistå med hjälp, har reagerat och har tagit ställning mot det absurda beslutet att bryta mot internationella föreskrifter om mänskliga rättigheter. Inser de inte att Sverige tappar förtroende internationellt? Handlar inte politik om att främja folkets utveckling? Handlar inte demokrati om att stå upp för svaga och utsatta grupper?

Men på något sätt så förstår jag dem. Det är mänskligt att styras av sina rädslor, vissa människor lever i sin bubbla med sina värderingar och principer hela sitt liv och blundar för den stora övergripande bilden. Jag förstår att det är svårt för många människor att acceptera nya föreställningar som går emot normer de alltid har trott på. Men att övervinna sina rädslor och att vara öppen för förändring och utveckling är i min mening ögonblicket då vi kliver från att bara vara mänskliga till något så mycket större. Det är då demokrati tar steget ut och till perfektion och står upp för de allra minsta grupperna i samhället. För att det är väl det som är meningen med demokrati i ett modernt samhälle?

Mer om tvångssteriliseringar:

Avklädd protest mot tvångssterilisering


Namninsamling mot tvångssterilisering

Tvångssteriliseringarna måste upphöra

Reinfeldts svek mot transpersoner

Vi vet vad ni tycker – när blir det verklighet?

Vänstern tar utskottsinitiativ

QX Ledarstick: Testballongen gav klart besked

HBT-ministern dementerar regeringsuppgörelse


Tvångssterilisering blir kvar: ”Ett oerhört svek”

Moderater vill avskaffa steriliseringskrav

Maria Larsson kritiseras av sina egna

Politisk majoritet för transreformer

Tryck på Kristdemokrater efter rapport om transsexuella